Autorica priče: Anela Borčić
Režija: Morana Dolenc i Dina Đuka
Dramaturgija: Dean Trdak
Izvođačice: Morana Dolenc i Dina Đuka
Lutke i scenografija: Ivan Fazekaš, Drago Dolenc i Morana Dolenc
Glazba: Klapa Versi
Nonin glas: Ljubica Tomić
Zdravica: Siniša Vrajičić
Oblikovanje svjetla: Mark Verhoef
Oblikovanje tona: Marinko Radočaj
Producentica: Marijana Mikolčić
Sponzori: Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Grad Vis, TZ VIs, , Konzum Vis, Konoba Vatrica, Sani Cvitanović
Zahvala JoseU DariU MartinisU, Dušku Tambači, Lenku Blaževiću, Damiru Ševčeku, Lucie Vidanović, Sanjinu Seršiću i Vesni Balabanić

Hommage svim našim nonam

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo (LOFT) pod vodstvom Morane Dolenc  publici se predstavlja novim kazališnim projektom Manola.

Predstava Manola režijsko je ostvarenje lutkarice Morane Dolenc i glumice – lutkarice Dine Đuke. Ideja za uprizorenje predstave Manola potaknuta je istoimenom pričom viške književnice Anele Borčić, izdanom  u knjizi 20+1 najbolja priča za ljeto 2012. u sklopu projekta Brod knjižara – Brod kulture.

Predstava Manola prvenstveno se obraća odrasloj publici u želji da se osvijeste  životna pitanja koja se iz generacije u generaciju iznova ponavljaju i na koja se gotovo ciklički traže ispravni odgovori. No čini se da jedno pitanje zauvijek ostaje neodgovoreno.

Ne krojimo li ipak sami svoju sudbinu?

U tom kontekstu, lutkarska umjetnost cjelokupnoj priči otvara novu, čarobnu dimenziju propitivanja životnih tema na koje je teško pronaći prave odgovore, daruje slobodu poigravanja životnim sudbinama likova, a emocije i stanje duha svijesti u jednoj realnoj životnoj priči podiže na gotovo nadrealnu razinu.